Hokkaido produkty
Hokkaidó tekvicu je možné pripravovať na rôzne spôsoby od šalátov, pomazánok, polievok až po dezerty.
Tekvičky vo všeobecnosti majú známe liečivé účinky na ľudský organizmus. Hokkaido je však jedinou tekvicou, ktorá sa nemusí šúpať. Jej šupa obsahuje také množstvo vitamínov, že by bola veľká škoda vyhodiť ich. Spomedzi ostatných má najtenšiu šupku, a tak pri správnej príprave dokáže v tele hotové zázraky!
Už na prvý pohľad je vidieť, že vďaka sýto oranžovej farbe obsahuje množstvo betakaroténu. Okrem toho v nej nájdeme aj veľa vitamínov, ako napríklad vitamín A, draslík, luteín a zeaxatín, ktoré sú dobré na oči, vápnik, železo, horčík, fosfor a vlákninu pre lepšie trávenie. Znižuje krvný tlak, je vhodná pre diabetikov a má tiež nízky obsah kalórií čo z nej robí vyhľadávanú pochúťku.